NO ÉS NO! Espais lliures de sexismes!

noésno definitiu

Ara que s’apropen festes majors creiem que és important abordar el tema de les agressions masclistes en espais d’oci. Vam començar amb una xerrada-debat per treballar-ho i avui presentem oficialment el cartell que hem creat des d’Hora Bruixa – col·lectiu de dones feminista i revolucionari de Sant Cugat – sota el lema No és No. Tot i ser un lema engendrat per Gatamaula – un col·lectiu feminista de Barcelona – creiem que és prou conegut com per estendre aquesta lluita per Sant Cugat i aprofundir en la realitat del nostre context d’oci.

Sovint justifiquem les agressions masclistes amb l’alcohol o simplement s’obvien pel fet de no tractar-se de violència física. Però, encara que no siguin tant explícites, hi ha molts tipus de violència: des de violència psicològica o ambiental, com poden ser envair l’espai públic o l’espai personal, fins a la violència sexual, com pot ser insistir o forçar a algú a tenir relacions sexuals. I l’alcohol no és cap excusa per a fer-ho.

És urgent que aquestes agressions es visibilitzin i que tant les dones en prenguem consciència i aprenguem a defensar-nos, com que els homes no en siguin partícips, ja sigui de manera directa o indirecta. Riure bromes sexistes, tolerar actituds agressives, cosificar a les dones… és col·laborar amb un sistema patriarcal que atorga privilegis als homes pel fet de ser homes i sotmet a les dones pel fet de ser dones.

I per què “no és no”? Diuen que quan una noia diu que no, realment és que sí. Volem desmentir aquesta frase que l’únic que fa és rebaixar l’opinió i decisió de la dona, anul·lar-ne la validesa i magnificar la de l’home, atorgant-li el poder de decisió.

Divendres 19 vam fer un debat obert a la Casa de Cultura amb dos objectius: comprovar la necessitat d’abordar aquest tema i conèixer l’opinió d’altres persones més enllà dels debats interns que haguem pogut tenir nosaltres. Vam poder constatar que totes les persones assistents havien patit o presenciat algun tipus d’agressió en espais d’oci.

Així doncs, volem que les entitats i la gent del poble es comprometin i siguin conscients de la importància de combatre les actituds i agressions masclistes, assenyalant-les i denunciant-les.

Finalment volem deixar clar que aquestes agressions no ocorren només per Festa Major sinó tot l’any, tinguem-ho sempre present.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s