“Hem fet un pas, se n’han de fer mil”

Crònica del taller sobre el treball productiu i reproductiu

El passat 6 de març, en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, des d’Hora Bruixa vam dur a terme una xerrada formativa sobre el treball productiu i el reproductiu al Casal Popular La Guitza de Sant Cugat. Més d’una vintena d’assistents van participar en una dinàmica que consistia en la reflexió, en grups, de diverses qüestions referents als dos treballs. Inspirada en una formació prèviament realitzada pel col·lectiu anti-sexista de Sabadell, Justa Revolta, la formació va ser tot un èxit i després de posar en comú les diverses opinions tot debatent diverses qüestions, vam gaudir d’un sopar popular que va ajudar a acabar la jornada formativa amb molt bon gust de boca.

Després de debatre sobre qüestions que plantejaven si hi ha una divisió sexual dins del treball reproductiu, quina relació hi ha entre ambdós treballs o si es creia que el pronòstic indicava que les coses estaven canviant, entre d’altres, hem volgut destacar algunes de les respostes:

 –       “El treball reproductiu és aquell conjunt de tasques que permeten el sosteniment de la vida, i cal fer-ho en condicions raonables”

 
–       “Hi ha una divisió sexual del treball reproductiu i qui assumeix la gran majoria de la feina és la dona. Tot i que els homes fan algunes feines, aquestes corresponen a les més assimilables a la feina productiva (posar una estanteria, per exemple). Ells ajuden i col·laboren, però no prenen un paper actiu”.

 –       Per molts, la lluita ja està guanyada, superada ja que hi ha hagut avenços, però llavors es cau en conformisme. Hem fet un pas, se n’han de fer mil.”

–       Per molts, la lluita ja està guanyada, superada ja que hi ha hagut avenços, però llavors es cau en conformisme. Hem fet un pas, se n’han de fer mil.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s